Ik kom de berg af… maar hoe word ik beter?

Januari 2020 ,geschreven door Krysch ja

Of je nou al twintig jaar skiet of pas drie weekjes op de ski’s gestaan hebt, er valt altijd meer te leren! Het mocht je misschien verrassen, maar zélfs skileraren kunnen altijd nog veel bijleren. Niks om je voor te schamen dus! Maar hoe word je nou beter?

 

Al jarenlang ga jij trouw elke krokusvakantie richting Oostenrijk. Wanneer de eerste sneeuw valt in november, haal jij de ski’s al van zolder en zit je 24/7 met je neus op de webcam van jouw favo skigebied gedrukt. Je wil er niets van missen en kan ook niet wachten tot het weer zover is!

 

Een paar maandjes later ben je dan eindelijk in het mooie Westendorf. Op je gemakje ski je de eerste blauwe piste naar beneden. Zo, die ging weer als vanouds! Terwijl je in de stoeltjeslift terug naar boven zit, kijk je geïnteresseerd om je heen. Jouw afdaling ging inderdaad als ‘’vanouds’’ denk je bij jezelf. Tijd om iets nieuws te leren zodat je met al die profi-uitziende skiërs mee kan.

Nieuwe dingen  leren, hoe pak je dat aan?

Hoewel YouTube filmpjes dé bomb zijn tegenwoordig, raden wij het persoonlijk niet aan om op deze manier te leren skiën of een nieuwe techniek onder de knie te krijgen. Onze skileraren zijn allemaal opgeleid bij Oostenrijkse Ski Verbanden en zijn daarmee klaargestoomd om jou de perfecte techniek aan te leren. Elk foutje kunnen ze zien en ze kunnen je stap voor stap corrigeren. Heb je je handen te laag of te ver naar achteren, je knie nog te veel gestrekt of je voet te veel naar buiten gedraaid. Dat zijn allemaal aspecten die van belang zijn bij het leren skiën en waar een YouTube filmpje jou niet op kan wijzen.

 

 

Skiles nemen!!

Dus, conclusie: ook al ski je al langer en ben je geen beginner meer, ook al voel jij je te cool om nog achter een skileraar aan te skiën, doe het toch! Door aan het begin van de vakantie weer even een paar uurtjes (privé)les te nemen, worden alle slechte gewoontes die jij jezelf hebt aangeleerd of juist goede gewoontes die je jezelf hebt afgeleerd, even aangewezen. Niet diep genoeg door je knieën, niet ver genoeg naar voren, je handen op de verkeerde hoogte en je benen te ver uit elkaar of juist te dicht bij elkaar. Allemaal bewegingen die op den duur erin slijten, en wat zou het? Want je komt toch beneden? Dat klopt! Maar wil jij een betere skiër worden, dan zijn dit wel de punten om op te letten. Twee uurtjes met een skileraar en wat persoonlijke feedback maken jou weer alert en je zal hier je hele vakantie plezier van ervaren! Die rode piste gaat namelijk toch een stuk makkelijker nu jij voldoende naar voren beweegt… 🙂

BETAAL VEILIG & MAKKELIJK

Nieuwsbrief

© SNOWSPORTS WESTENDORF          PRIVACYBELEID          DISCLAIMER          COOKIES