Veelgestelde vragen

Skischool

Is de skipas bij de les inbegrepen?

De skipas is niet bij de prijzen inbegrepen, wel is een skipas voor iedereen verplicht. De tarieven zijn te vinden op www.kitzbueheler-alpen.at

Kunnen onze kinderen bij elkaar in de les komen?

De classificatie van kinderen in onze skischool vindt plaats op basis van niveau en leeftijd. Als uw kinderen op niveau en leeftijd overeenkomen, kunt u dit bij de boeking aangeven. Wij kijken of dit daadwerkelijk overeen komt en delen uw kinderen in de juiste groep/groepen in. 

Gaan de lessen bij alle weersomstandigheden door?

De lessen gaan bij alle weersomstandigheden door, tenzij de liften gesloten worden. Wanneer de liften gesloten worden, worden de lessen tijdelijk ook beëindigd.

Waar is het verzamelpunt van de skischool?

Het verzamelpunt (voor iedereen) is bij ons kinderland. Deze bevindt zich op de oefenweide tussen Wastlhof en Gerry’s inn.

Hoe worden de groepen ingedeeld?

Iedere cursist zal een paar bochten voorskiën en wordt dan op basis van niveau en leeftijd ingedeeld in één van de groepen. Indien gewenst kan er in overleg met de skileraar in de meeste gevallen van groep worden veranderd.

Op welke dagen starten de groepslessen?

De groepslessen voor kinderen en volwassenen starten op Zondag of Maandag. 

Beginnen de lessen allemaal op één tijdstip en plek?

Alle groepslessen starten om 10:00 en alle Privélessen starten om 08:45, 11:00 of 13:15 bij het verzamelpunt op de oefenweide. 

Wat zijn de lestijden voor groepslessen?

De lestijden zijn van 10.00 u – 12.00 u en 13.00 u – 15.00 u. 

Hoe vroeg moet je een privéleraar reserveren?

Hoe eerder, hoe beter natuurlijk! Bij onze skischool zijn er altijd voldoende skileraren beschikbaar. In het hoofdseizoen raden wij minimaal één dag van tevoren jouw les te boeken, dit kunt u bij ons op het kantoor doen of online op de website.  

Hoelang duren de privélessen?

Er is keuze uit privélessen van 2 uur of 4 uur. Een privé les van 4 uur bestaat uit 2 lesblokken. Een volledige dag is natuurlijk altijd te bespreken.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen een skiles volgen?

Wij geven skilessen aan kinderen vanaf 3 jaar (bambini’s), mits het kind fysiek sterk genoeg is te skiën. Voor bambini’s plannen wij daarom graag een proefdag (1 dag groepsles) in!

Kan je les krijgen van een Nederlandse leraar?

Ja zeker! Wij bieden een 100% garantie op een Nederlandse leraar.

Welke talen spreken de skileraren?

Onze leraren spreken veelal Nederlands, Duits en Engels.

Moeten de skiles dagen achter elkaar gevolgd worden?

De dagen moeten achter elkaar gevolgd worden, omdat de groep met het programma altijd doorgaat. Als de lessen niet achter elkaar gevolgd worden ontstaat er een verschil in niveau. Er kan in dit geval altijd gewisseld worden van groep. 

Wat gebeurt er als mijn kind de groep verliest?

Onze skileraren zullen er natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat de groep bij elkaar blijft. Iedere leraar heeft in zijn opleiding geleerd hoe dit te doen. Ook worden de kinderen in de les geleerd wat te doen als ze de groep kwijt raken.

Mocht een kind de groep tóch kwijt raken, dan wordt er direct contact opgenomen met de skischool leider en worden alle andere leraren geïnformeerd. Tevens zijn er afspraken en samenwerkingen met andere skischolen om ervoor te zorgen dat het kind zo snel mogelijk weer bij zijn groepje terecht komt. 

Hoe kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Een reservering wijzigen of annuleren kan door middel van telefonisch contact, een e-mail of via jouw eigen account op de website. 

  • 100% geld terug garantie tot 8 dagen voor de activiteit
  • 50% geld terug garantie tussen 7 dagen en 48 uur voor de activiteit
  • Geen geld terug vanaf 48 uur voor de activiteit

Als u via een andere boekingswebsite geboekt heeft, vindt u hieronder de juiste link om deze annuleringsvoorwaarden terug te vinden.

Voor aangepaste annuleringsvoorwaarden in verband met het coronavirus klik hier.

Met welke betaalmiddelen kunnen de lessen betaald worden?

Op onze skischool accepteren pin, Visa, Mastercard en contant geld. Online kan betaald worden met alle populaire betaalmiddelen als iDEAL, Bancontact, Mastercard en Paypal. 

Waarom kan ik geen halve dagen groepslessen boeken?

Wij bieden enkel 4 uur per dag groepslessen aan. Wanneer we 2 uur groepslessen aanbieden, gaan de personen die 4 uur geboekt hebben reeds verder staan dan de personen die steeds 2 uur les krijgen. Dit maakt dat er een te groot niveauverschil gaat ontstaan en er zich ergernissen gaan vormen.

Skiverhuur

Waar kan ik de verhuur vinden?

De skiverhuur is te vinden onderaan het beginners land in Westendorf. De skischool en skiverhuur zijn gevestigd in hetzelfde gebouw. 

Het adres is: Schulgasse 15, 6363 Westendorf. 

Zijn de skistokken bij de skiuitrusting inbegrepen?

De skistokken zijn altijd inbegrepen bij een skiset. 

Wat is het verschil tussen een brons, zilver of goud set?

De sets verschillen in niveau, kwaliteit en prijs. Brons is voor beginnende skiërs, Zilver voor de licht-gevorderde skiër en Goud voor de gevorderde skiër.

Wat is inbegrepen bij een Skiset?

Een geheel skiset bestaat uit ski’s, skistokken en skischoenen. Een helm kan gehuurd worden voor €3,- per dag. 

Welke merken verhuren jullie?

Wij verhuren de merken Fischer, Head, Salomon, Atomic, Elan, Völkl en K2. 

Zijn de ski’s gewaxt en geslepen?

De ski’s en snowboards worden wekelijks bij teruggave gewaxt en geslepen, zodat deze voor u weer piekfijn in orde zijn! 

Zijn de gehuurde spullen verzekerd?

De verzekering is meestal inbegrepen bij een reisverzekering. Bekijk dit bij jouw eigen reisverzekering. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan bij ons ook een verzekering afgesloten worden. Klik hier voor meer informatie!

Wat voor materiaal heb ik nodig voor het skiën of snowboarden?

Om te kunnen skiën heb je ski’s, skischoenen en skistokken nodig. Wij adviseren om ook een helm te huren voor eigen veiligheid. 

Om te kunnen snowboarden heb je een snowboard en snowboardschoenen nodig. Ook hierbij adviseren wij om een helm te huren voor eigen veiligheid. 

Moet ik bij betaling rekening houden met extra kosten?

Bij betaling worden geen extra kosten in rekening gebracht. 

Hoe kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Een reservering wijzigen of annuleren kan door middel van telefonisch contact, een e-mail of via jouw eigen account op de website. 

  • 100% geld terug garantie tot 8 dagen voor de activiteit
  • 50% geld terug garantie tussen 7 dagen en 48 uur voor de activiteit
  • Geen geld terug vanaf 48 uur voor de activiteit

Als u via een andere boekingswebsite geboekt heeft, vindt u hieronder de juiste link om deze annuleringsvoorwaarden terug te vinden.

Wat als ik bij een andere verhuur een skiset goedkoper vind?

Wanneer je bij een andere verhuur in Westendorf een set goedkoper vind, kan je hem bij ons voor hetzelfde geld huren. Wij geven altijd de laagste prijs garantie in Westendorf. Klik hier voor meer informatie!

Worden er kosten aangerekend bij schade aan de ski’s of snowboard??

Wanneer er te veel schade is aan het belag (onderkant van de ski’s/snowboard) kunnen er kosten worden aangerekend. Deze kost bedraagt standaard €50. Bij het huren van de ski’s kan u een verzekering bijboeken. Als u deze heeft geboekt, hoeft u bij schade niets bij te betalen.

BETAAL VEILIG & MAKKELIJK

Nieuwsbrief

© SNOWSPORTS WESTENDORF          PRIVACYBELEID          DISCLAIMER          COOKIES