Goed voorbereid op wintersport

Goed voorbereid op wintersport

Op én naast de pistes wordt van alles geregeld voor jouw veiligheid. Denk hierbij aan de pistenbully’s, sneeuwschuivers en EHBO’ers op sneeuwscooters. Maar wat kan jij zelf doen om de wintersport zo veilig mogelijk te laten verlopen?

Autoreis

Ga jij met de auto op wintersport? Dan zijn er een aantal veiligheidspunten niet te vergeten. Winterbanden moet je onder de auto hebben vanaf 1 november, daarnaast is het verplicht om sneeuwkettingen mee te hebben. Zorg daarnaast dat de auto volledig is ingepakt en neem alle veiligheidsmiddelen mee. Hierdoor kan jij, als je voor verrassingen komt te staan, snel anticiperen.

Uitrusting

Je ski’s af laten stellen is belangrijk om te laten doen voor jouw veiligheid. Ze moeten natuurlijk wel op jouw persoonlijke niveau worden afgesteld, anders kan het al snel mis gaan. Naast de ski’s is ook de outfit een belangrijk punt. Het moet niet alleen warm zijn en er goed uitzien, maar de outfit moet ook goed zitten. Daarnaast zijn de helm en goggles verplicht. Voor de perfecte ski-outfit kan je het best langsgaan bij een ski-winkel. Wij raden MK-Skiservice  aan, vanwege het grote assortiment en de kennis van de medewerkers.

Training

Als je gaat skiën hoef je geen afgetraind lichaam met een six-pack te hebben, maar fit de piste op is veiliger. Begin voor je wintersport al met sporten zodat je niet alleen veilig de berg op komt, maar ook weer heelhuids beneden komt. Door experts wordt aangeraden je kracht, uithoudingsvermogen en core-stability trainen zodat jij goed en veilig op wintersport kan. Zorg dat jij voorbereid bent door thuis te oefenen of in een skihal en volg daar een training!

Goed voorbereid op wintersport
Goed voorbereid op wintersport

Genoeg rust

De dag uitgerust beginnen zorgt ervoor dat je veilig beneden komt. Als je genoeg slaap hebt gehad ben je alerter en reageer je sneller. Dit maakt dat jij gevaarlijke situaties kan vermijden, zorg daarom dat je iedere nacht genoeg slaapt en ga uitgerust de piste op.

Start ski-dag

Start je ski-dag met een warming-up, met slechts een paar rek en strek oefeningen verklein je de kans op blessures en start jij de dag soepel op. Hierdoor heb je de volgende dag minder last van spierpijn en verminderd de kans op ski-blessures.

Ski-les

Kan je nog niet zo goed skiën? Dat is helemaal niet erg, maar kies voor een les. Door skilessen te volgen kom je te weten wat je doet en ga je niet zonder ervaring de berg af. Je maakt het hiermee niet alleen veiliger voor jezelf, maar ook voor de andere skiërs op de piste. Je kunt ook indoor skiles volgen bij SnowWorld, dan ben extra goed voorbereid voor je de echte piste opgaat.

Gezond verstand

Experimenteren op de piste is leuk om te doen, maar pas hierbij wel goed op voor mede-skiërs en jezelf. Een ongeluk zit in een klein hoekje en is al snel gemaakt. Houdt tijdens het skiën altijd je volledige focus erbij en gebruik je verstand. Dan blijft wintersporten veilig voor iedereen!

Goed voorbereid op wintersport

BETAAL VEILIG & MAKKELIJK

Nieuwsbrief

© SNOWSPORTS WESTENDORF          PRIVACYBELEID          DISCLAIMER          COOKIES