Coronavirus Westendorf

Laatste update: 22-11-2021 12:00

Skischool & Skiverhuur geopend Winter 2021/22

Na de zeer positieve Oostenrijkse persconferentie (20-09-2021) met betrekking tot aankomende winter, zijn wij heel blij te mogen mededelen dat onze skischool & skiverhuur volgens de reguliere openingstijden geopend zal zijn!

Al onze skileraren zullen voldoen aan de 2-G-regel, wat betekent dat ze gevaccineerd of genezen zijn. Op deze manier garanderen wij uw en onze veiligheid en gaan we gezamenlijk een zekere winter tegemoet.

Voor meer informatie kunt u ons per e-mail via info@snowsportswestendorf.com of telefonisch via +43 (0)664 99439038 bereiken.

Wintersport en COVID-19 in het algemeen

Skiën en snowboarden vindt buiten in de open lucht plaats en zijn daardoor sporten waarbij weinig contact wordt gemaakt met anderen. Hierdoor ligt het risico op besmetting laag en is wintersport, met inachtneming van de coronamaatregelen, heel goed mogelijk!

In samenwerking met de ondernemers in Westendorf en de VVV Kitzbüheler Alpen zijn coronamaatregelen opgesteld. Hieronder vindt u een overzicht van deze maatregelen voor winter 2021/22.

2-G-bewijs

De voorwaarden om te voldoen aan de 2-G-regel (gevaccineerd of genezen) zijn gewijzigd;

 • De geldigheidsduur van genezen na een corona besmetting is 180 dagen
 • De geldigheidsduur van 2 vaccinaties is vanaf 6 december 270 dagen
 • Het Janssen vaccin verliest op 3 januari zijn geldigheid

Men kan een boosterprik krijgen om de geldigheidsduur van je 2-G-bewijs te verlengen. De boosterprik zal een mRNA-vaccin zijn (Pfizer of Moderna). De Nederlandse overheid is momenteel bezig om de beschikbaarheid van de boosterprik in kaart te brengen. Zodra hier meer over bekend is, zal deze informatie op deze pagina te vinden zijn.

Coronamaatregelen Westendorf Winter 2021/22

Lockdown

Sinds maandag 22 november is er voor alle inwoners van Oostenrijk een lockdown van kracht. De lockdown duurt uiterlijk t/m 11 december. De mogelijkheid bestaat dat de lockdown voor mensen die aan de 2-G-regel voldoen t/m 1 december van kracht is. Vooralsnog tast dit het wintersportseizoen nog niet aan.

Alle horeca en accommodaties zijn gedurende de lockdown gesloten. De pistes zijn wel geopend voor mensen die aan de 2-G-regel voldoen.

Skischolen

 • Al onze skileraren voldoen aan de 2-G-regel (gevaccineerd of genezen).
 • Er zullen zo min mogelijk tussentijdse verandering binnen skiklasjes plaatsvinden. Uiteraard blijft wisselen mogelijk als dit het beste is voor de kinderen!
 • In ons skischoolbureau (en skiverhuur) is het verplicht een FFP2-masker te dragen. Kinderen van 7 t/m 13 jaar mogen in plaats daarvan een buff/mondmasker dragen en kinderen t/m 6 jaar hoeven niks te dragen.
 • Op de verzamelplaats van de skischool wordt het 2-G-coronabewijs dagelijks gecontroleerd (12 jaar en ouder).

Skiverhuur

 • In onze skiverhuur is het verplicht een FFP2-masker te dragen. Kinderen van 7 t/m 13 jaar mogen in plaats daarvan een buff/mondmasker dragen en kinderen t/m 6 jaar hoeven niks te dragen.

Skiliften

 • Voor de aankoop van een skipas dient een 2-G-bewijs voorgelegd te worden (gevaccineerd, genezen)
 • Het dragen van een FFP2-masker is niet meer verplicht in gondels en stoeltjesliften.
 • Geen afstand- en capaciteitsbeperkingen meer in skiliften

Accommodaties

 • Alle hotels en appartementen zijn tijdens de lockdown gesloten

Après-ski

 • Alle gastronomie is tijdens de lockdown gesloten.

Stappenplan Winter 2021/22

Momenteel van kracht: Stap 5 (sinds 15-11-2021)

De Oostenrijkse regering heeft een stappenplan uitgewerkt, waar verschillende coronamaatregelen van afhangen. De regels vermeld in de onderstaande stappen gelden naast de algemene coronamaatregelen.

Op deze pagina is ter alle tijden te vinden welke stap op dit moment van toepassing is.

Stap 1
 • FFP2-masker verplicht op openbare plaatsen van dagelijks gebruik als bijvoorbeeld openbaar vervoer, supermarkten, apotheken en openbare ruimtes (voor kinderen van 7 t/m 13 jaar volstaat een buff/mondmasker)
 • FFP2-masker verplicht in alle overige winkels voor mensen die niet aan de 2-G-regel (gevaccineerd of genezen) voldoen (voor kinderen van 7 t/m 13 jaar volstaat een buff/mondmasker)
 • De geldigheidsduur van een antigeentest gaat van 48 uur naar 24 uur.
 • 3-G-regel (gevaccineerd, genezen of getest) geldt in de nachtgastronomie, après-ski en evenementen/bijeenkomsten met meer dan 25 personen
Stap 2
 • 2-G-regel (gevaccineerd of genezen) geldt in nachtgastronomie, après-ski en evenementen met meer dan 500 personen
 • Zelftests zijn niet meer geldig als toegangsbewijs op locaties waar de 3-G-regel geldt (gastronomie, evenementen/bijeenkomsten met meer dan 25 personen)
Stap 3
 • Antigeentests zijn niet meer geldig als toegangsbewijs op locaties waar de 3-G-regel geldt (gastronomie, evenementen/bijeenkomsten met meer dan 25 personen)
Stap 4
 • 2-G-regel (gevaccineerd of genezen) voor gastronomie, evenementen en bijeenkomsten met meer dan 25 personen
 • 2,5-G-regel op de werkplek (gevaccineerd, genezen, PCR-getest)
Stap 5
 • Uitreisbeperkingen gedurende de gehele dag voor personen van 12 jaar en ouder die niet in het bezit zijn van een 2-G certificaat.

Bron: Kitzbüheler Alpen / Persconferentie 20-09-2021 | Sozialministerium / 11-11-2021

Aangepaste annuleringsvoorwaarden

Voor Winter 2021/22 zijn versoepelde annuleringsvoorwaarden van toepassing, zodat u zonder zorgen uw skilessen en ski- en snowboardmateriaal kunt boeken:

Mocht u door een corona gerelateerde reden niet kunnen afreizen naar Westendorf? Dan kunt u gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van uw boeking.

Deze regeling geldt alleen voor boekingen die rechtstreeks per e-mail of via onze eigen webshop gemaakt zijn. Als u via een andere boekingswebsite geboekt heeft, vindt u hieronder een link naar de annuleringsvoorwaarden:

Snowsports Westendorf is niet verantwoordelijk voor financiële schade voortvloeiend uit wijzigingen in de coronamaatregelen die 48 uur voor de aanvang van de boeking óf tijdens de gehele duur van de boeking plaatsvinden.

Standaard annuleringsvoorwaarden

Een reservering wijzigen of annuleren kan door middel van telefonisch contact, een e-mail of via jouw eigen account op de website. 

 • 100% geld terug garantie tot 31 dagen voor de activiteit
 • 80% geld terug garantie tussen 30 en 8 dagen voor de activiteit
 • 50% geld terug garantie tussen 7 dagen en 48 uur voor de activiteit
 • Geen geld terug vanaf 48 uur voor de activiteit

Contact

Wij begrijpen dat je naar aanleiding van alle informatie op onze website graag nog iemand van Snowsports spreekt, dit kan op verschillende manieren. Laat een bericht achter via het contactformulier, of stel een vraag via WhatsApp, Facebook of bel ons gerust 7 dagen per week.

Contactformulier

  Bezoek onze Skischool & Skiverhuur in Westendorf

  Snowsports Westendorf
  Schulgasse 15
  A-6363 Westendorf

  Telefoon: +43 (0)664 99439038
  Email: info@snowsportswestendorf.com

   

  BETAAL VEILIG & MAKKELIJK

  Nieuwsbrief

  © SNOWSPORTS WESTENDORF          PRIVACYBELEID          DISCLAIMER          COOKIES